bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom više ni ovce ne bleje

Obzirom da je za danas, sudeći prema najavi jedne grupe na fejsbuku, najavljen protest građana u svim većim gradovima zbog sve lošijeg životnog standarda i u najmanju ruku sramnih povećanja najviših plata kristalno je jasno gdje se najbolje živi.

Stanovnici Brčko distrikta mudro šute, i svi bi redom da mogu aplicirali za 100 KM Vlade RS, toliko im je dobro.

Ali će zato prije odlaska na ljetni odmor, tj. dobro i dugo plaćenu pauzu u radu, naša vlast shodno trenutnim ekonomskim prilikama i dvocifrenoj inflaciji danas raspravljati o vrlo bitnim temama.

Neke od tih životno važnih tema su naprimjer:

• izgradnja fekalnih kolektora, ili pak
• izgradnja dijelova ulica, u nekim od seoskih MZ,
(molim da me stanovnici seoskih MZ ne shvate pogrešno, ali je to fakat tako već dugi niz godina).

Dakle, kako je ovima iz lokalne vlasti odavno jasno da ovce više čak i ne bleje, jedina mjera koju su poduzeli od početka godine, sa sunovratom životnog standarda, je smanjenje poreza na dohodak bogatima.

Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da prije odlaska na odmor, po hitnom postupku, izglasaju regres za godišnji odmor i normalno povećaju sebi plate. Kad mogu kolege na državnom nivou, zašto ne bi i oni!?

Mi smo vidite davno prošli ovu fazu zbog koje se bune u ostalim gradovima. Uposleni u ovoj lokalnoj zajednici su čak 2019.g.  okusili primjenu matematike, po principu nek je bogatima dobro, sa nadnaravnim objašnjenjima LINEARNOG I PROPORCIONALNOG povećanja plata.

Obzirom na iskustvo vlasti u upravljanju kriznim situacijama, te da ovce više čak i ne bleje, ugodan vam ljetni odmor, PONJEMAJUŠ.

 

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno