bdf.brcko@gmail.com

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Brčko uhapsili su M.Z.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Brčko uhapsili su jučer M.Z. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. juna na letu iz Dortmunda, uhapsili su M.H. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuju Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela teška krađa. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na letu iz Pariza uhapsili Ž.K. (1978.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i krivotvorenje ili uništenje službene isprave. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo. Također, 17. juna na letu za Hurgadu, uhapsilo A.V. (1989.) jer je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Bh. državljanka je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. juna na letu iz Beča, uhapsili su A.B. (1982.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 17. junana letu iz Memingena, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, uhapsili su S.H. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela porezna utaja-prevara. Državljanin BiH je predat službenicima Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 17. juna uhapsili su dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Na prijelazu Vardište na ulasku u BiHuhapšen je I.M. (1993.) jer je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Na prijelazu Uvac na izlasku iz naše zemlje uhapšen je D.P. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 16. juna uhapsili su M.G. (1993.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela krađa. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 16. juna prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača uhapsili su D.B. (1981.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela komercijalna prevara. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Izvor: hayat.ba

Izdvojeno