bdf.brcko@gmail.com

Promovisana knjiga profesora Nedžada Ajnadžića “Odbrana Sarajeva”.

U organizaciji Udruženja demobilisanih boraca armije R BiH 1992/1995 Brčko, Udruženje građana „Zlatni ljiljan Brčko i BZK Preporod Brčko, sinoć je u Domu Islahijeta promovisana knjiga profesora Nedžada Ajnadžića, pod nazivom “Odbrana Sarajeva”.

„Ova knjiga govori o političkom i vojnom značaju odbrane glavnog grada Bosne i Hercegovine, i njeni sadržaji su prije svega posvećeni onima koji su branili grad. Osnova za ovu knjigu je bilo obimno naučno istraživanje na kojem je radilo 16 istraživača na čelu samnom„ istakao je sinoć u Brčkom Nedžad Ajandžić autor knjige.

Sadržaj ove knjige statistički i na objektivan način govori o tom vremenu i ključnim elementima odbrane Sarajeva kao i o obrazovnoj i nacionalnoj strukturi boračke populacije dok je posebna pažnja posvećena onima koji su dali svoj život u odbrani glavnog grada a takvih je bilo 5845.

Profesor Nedžad Ajandžić je najavio da je u pripremi nova knjiga koja bi trebala biti objavljena početkom narednog mjeseca a koja govori o odbrani Sarajeva kroz objavu podataka dobijenih naučnim metodama.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno