bdf.brcko@gmail.com

Ibrahim Rizvanović, sekretar u Gimnaziji Vaso Pelagić, kritikovao bošnjačke političare koji su prisustvovali vaskršnjem prijemu u Brčkom

brahim Rizvanović, sekretar u Gimnaziji Vaso Pelagić, u svom posljednjem video blogu, oštro je kritikovao bošnjačke političare koji su prisustvovali vaskršnjem prijemu u Brčkom, dok je organiztore nazvao rušiteljima distrikta i države BiH.

”Odlaskom na vaskršnji prijem, koga su organizirali srpski predstavnici u vlasti i Srpska pravoslavna crkva, bošnjački političari prodali su sebe, Bošnjake, Brčko distrikt BiH, državu i domovinu BiH za par šarenih jaja!

Kako drugačije ocijeniti odlazak bošnjačkih političara, zastupnika interesa Bošnjaka-svojih birača, na prijem koga organiziraju rušitelji Distrikta i države BiH”, zapitao se sekretar škole koju pohađa oko 300 učenika srpske nacionalnosti.

Rizvanović kaže da organizatori skupa ne poštuju odluke Ustavnog suda oko praznika, pa ne obilježavaju Dan nezavisnosti i Dan državnosti BiH kao praznike, što kako tvrdi Rizvanović nalaže Ustavni sud, ali zato obilježavaju neustavni “Dan RS”, 9. januar, što je zabranio Ustavni sud BiH.

”Da ne spominjemo tajne i javne programske orijentacije i svakodnevne napade na državu BiH, nepoštovanje našeg naroda, vjere, tradicije, imena, jer smo za njih samo muslimani, vjerska grupa, nikakav narod.

Bošnjački političari prelaze preko svega toga i još im odlaze na druge manifestacije i daju na značaju. Zašto? Dokle više tog podaničkog odnosa, uvlačenja, licemjerstva, izdaje?

Oni ruše Distrikt i državu a vi s njima nazdravljate! Aferim! A vjera je privatna stvar, i kao “obični” građani možete im ići koliko god želite, vaša privatna stvar”, poručio je Rizvanović.

Rizvanoviću se na svom blogu veoma često uvredljivim tonom obraća srpskim predstavnicima u vlasti, ali ne štedi ni političare iz reda bošnjačkog naroda.

Podsjećamo, prijemi popdom velikih vjerskih praznika su uobičajena praksa u Brčkom, bilo da se radi o islamskim ili hrišćanskim praznicima, i kao takvi odražavaju kulturu uvažavanja drugog i drugačijeg, međutim očito postoje i oni kojima ovakvi skupovi ne odgovaraju.

Izvor: eBrčko


 

Izdvojeno