bdf.brcko@gmail.com

Gradonačelnik Distrikta prisustvovao obilježavanju 65 godina djelovanja Protestantske evanđeoske crkve u Distriktu

Povodom 65 godina rada i djelovanja Protestantske evanđeoske crkve u Brčkom, danas je organizovana svečanost u prostorijama Crkve kojoj je prisustvovao gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.

On je u svom obraćanju kazao da je Vlada Distrikta posvećena u održavanju  iskrene i korektne saradnje  sa svim vjerskim zajednicama u Brčko distriktu BiH, bez obzira na brojnost njihovih pripadnika.

„Brčanske vlasti su danas dobile priznanje za pažnju i brigu koju pružaju ovoj crkvi i nastavit ćemo sa pružanjem neophodne podrške jer su i oni dio nas i ukupnog bogatstva različitosti koje Brčko distrikt BiH posjeduje“ kazao je Kadrić, te mu je za pomoć koju pruža u radu Crkve uručena zahvalnica.

Pastor Vukašin Vuković zahvalio se prisutnim zvanicama na dolasku, kazavši da je Crkva prošla kroz određene poteškoće tokom svoje registracije u proljeće 1957.godine, ali da danas uz nesebičnu pomoć svojih sugrađana, predstavnika vlasti i vjerskih vođa iz Brčko distrikta, proslavljaju ovaj jubilej.

 

 

 

Izvor: VBDBiH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno