bdf.brcko@gmail.com

Stevandić javno priznao da RS knjiži državnu imovinu, na potezu Schmidt

Entitet Republika Srpska će nastaviti knjižiti svoju imovinu, poručuje u programu N1 državni parlamentarac Nenad Stevandić, dodajući kako je blizu sto posto imovine već odavno uknjiženo, te da je preostalo nekih tri posto.

Ovo javno priznanje moralo bi biti alarm za visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji je, kako je poznato, stavio van snage Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Schmidt je u utorak, 12. aprila, stavio van snage Ukaz predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović o proglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, do odluke Ustavnog suda BiH.

Ovime je prvi put upotrijebio Bonske ovlasti, koje predviđaju da Ured visokog predstavnika (OHR) može nametati ili mijenjati zakone, smjenjivati izabrane i imenovane političke i druge dužnosnike.

Kako je rekao, svi koji ne budu poštovali njegove odluke će snositi pravne posljedice.

“I kada je riječ o ličnoj odgovornosti i kad je riječ o transakcijama. Svoje izvršne ovlasti sam iskoristio da povedem zemlju naprijed, a neke ljude dovedem razumu”, poručio je Schmidt.

Zakon o nepokretnoj imovini je 5. aprila objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske, a usvojen je na sjednici Skupštine Republike Srpske 10. februara.

 

 

Izvor: nap.ba


Izdvojeno