bdf.brcko@gmail.com

Direktor IFIMES-a Zijada Bećirovića plasirao lažne informacije, Brčko je oaza mira?

Povodom skandaloznih izjava direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Ljubljana, Zijada Bećirovića, danas su se oglasili iz brčanskog PDP-a.

Ovo saopštenje prenosimo u cijelosti, bez izmjena:

Lažno plasiranje informacija, o navodnom skorom početku oružanog sukoba u Brčko distriktu, od strane direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, nije ništa drugo nego atak na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Suživot, vjerska tolerancija, ekonomski projekti i ravnomjeran razvoj, multietničke zajednice, kakav je Distrikt Brčko, umjesto da služe kao primjer, kako se uz dogovor u BiH sve može postići, pijunima tuđih interesa, predstavlja smetnju i metu za rušenje takvog društva.

Da je Distrikt Brčko oaza mira, suživota i potencijala za ekonomski prosperitet, pored ocjene sve tri većinske nacionalne zajednice, ocjena je i supevizora za Distrikt, kao i mnogih drugih visokih zvaničnika.

Direktor IFIMES-a, iznesenim tvrdnjama za Distrikt, kojima ne raspolaže nijedna institucija izvršne vlasti, kvalifikuje sebe i svoj institut, kao organizaciju, koja u Distriktu ima ili želi da izgradi paravojnu ili paraobavještajnu strukturu, koje djeluju suprotno Ustavu i Statutu distrikta Brčko.

 

MEDIJA TIM PDP BRČKO

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno