bdf.brcko@gmail.com

Mlađen Samardžić i Slađana Stamenković pobjednici polumaratona u Brčkom

Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba (AK) “Maraton” Brčko i Slađana Stamenković iz AK “Crvena zvezda” iz Banatskog Brestovca pobjednici su prvog međunarodnog polumaratona koji je održan danas u Brčkom.

Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji zauzeli su Alija Imamović iz “Bosnian ultra ranin tima” i Ante Živković iz AK “Puls” Tomislavgrad.

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Dijani Manđeralo iz AK “Puls” iz Tomislavgrada, dok je treća do cilja stigla Lusija Kimani.

Najbrži u trci na pet kilometara bili su Srđan Samardžić iz AK “Maraton” iz Brčkog u muškoj i Magdalena Katana iz AK “Prnjavor” u ženskoj konkurenciji.

Održano je i prvenstvo BiH i Republike Srpske, a pobjednik u oba prvenstva muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić, dok je u ženskoj konkurenciji prvenstvo BiH osvojila Dijana Manđeralo iz AK “Puls” Tomislavgrad, a prvenstvo Republike Srpske Lusija Kimani.

Direktor polumaratona Davor Todorović rekao je novinarima da su polumaratonu prethodile trke djece, te da je za sve trke bilo prijavljeno više od 300 takmičara iz BiH i regiona.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je otvorio polumaraton, rekao je da ovo takmičenje ima svoju perspektivu, te da se na ovaj način atletika ponovo vraća u Brčko koje bi ove godine trebalo biti domaćin i tradicionalne Vidovdanske trke.

“Vlada i Skupština nastaviće da podržavaju ovakve i slične događaje. Cilj nam je da iz Brčkog pošaljemo što više slika sportskih događaja i druženja mladih, jer to je budućnost Brčko distrikta”, poručio je Milić.

Gradonačelnik Esed Kadrić, koji je bio učesnik trke na pet kilometara, rekao je da je učešćem želio dati lični doprinos na afirmaciji i promociji atletike i podržati organizatora polumaratona AK “Kros” Brčko, te da se nada da će ovo takmičenje postati dio redovnih sportskih događaja u distriktu.

 

 

Izvor: nezavisne.com

Izdvojeno