bdf.brcko@gmail.com

Medicinski radnici u Brčkom prekinuli rad na jedan minut

U vezi sa napadom na doktoricu medicine koji se juče desio u ambulanti u Mjesnoj zajednici Rijeke, Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja, prijetnji, vrijeđanja, ugrožavanja sigurnosti i ometanja rada zdravstvenih profesionalaca.

Saopšteno je ovo danas iz ovog odjeljenja.

U saopštenju se navodi da su, u slučaju da pacijenti nisu zadovoljni pruženim uslugama, osigurani mehanizmi pritužbi koje se mogu uputiti kako menadžmentu JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, tako i šefu Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta, koji će potom preuzeti potrebne radnje rješavanja po pritužbi.

Sigurnost i povjerenje pacijenata ali i zdravstvenih radnika jedan je od primarnih ciljeva cjelokupnog zdravstvenog sistema Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, dodaju iz resornog odjeljenja.

Kako bi ukazali na sve češću pojavu verbalnih i fizičkih napada i prijetnji upućenih prema zdravstvenim radnicima, zaposleni u JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su danas prekinuli svoje redovne aktivnosti na jedan minut.

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta iskoristilo je priliku da se zahvali pripadnicima Policije na brzoj reakciji i otklanjanju prijetnje po sigurnost medicinskog osoblja i pacijenata.

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno