bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom mladić pištoljem prijetio doktorici

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 22.03.2022. godine prijavljeno da je u ambulanti porodične medicine u naselju Rijeke pacijent pištoljem prijetio doktorici.

Prema informacijama do kojih smo došli od strane nekoliko anonimnih izvora mladić je od doktorice tražio doznake za bolovanje u trajanju od mjesec dana za koje nije imao opravdanje niti nalaz. Obzirom da je doktorica odbila njegov zahtjev, mladić je uz verbalne prijetnje otišao do auta po pištolj nakon čega se vratio te pištolj prislonio doktorici na čelo.

Nakon zaprimanja prijave Policija Brčko distrikta BiH je odmah izašla na teren i otpočela sa istraživanjem događaja.

“Izvršilac inicijala A.B. rođen 1997. godine se do dolaska policijskih službenika udaljio sa lica mjesta ali je ubrzo lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 180. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH”, kazala je u izjavi za BDC TV portparol Policije Brčko distrikta BiH Dževida Hukičević.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se događaj dogodio.

 

Izvor: BDCTV

 

 

Izvor: HIT TV

Izdvojeno