bdf.brcko@gmail.com

Nagradu Grand Prix Festivala „Dječija mašta može svašta“ osvojio David Stević

Festival „Dječija mašta može svašta“ održan je sinoć tradicionalno u okviru programa obilježavanja 22. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u Sali brčanske Gimnazije. Festival je otvorio Amir Softić, šef Kabineta gradonačelnika Brčko distrikta, a Željko Antić, glavni koordinator Vlade, uručio je Davidu Steviću, učeniku Prve osnovne škole, nagradu Festivala Grand Prix za interpretaciju , za pjesmu pod nazivom „Anđela“.

Danijela Abramović, učenica Desete osnovne škole, za svoju pjesmu „Noć leptira i vila“ osvojila je prvu nagradu, a drugu nagradu su podijelili učenici Prve osnovne škole, Martin Rener za pjesmu „Kad porastem“ i Nora Pirić za pjesmu „Čokoladni poljupci“.

Pjesma „U ljubavi je spas“ koju je izvela učenica Četvrte osnovne škola Sofija Bijelić, osvojila je treću nagradu, zajedno sa pjesmom „Zaljubiška“ u izvedbi Asje Drapić, učenice Pete osnovne škole.

Na Festivalu su podijeljene i druge nagrade, pa je tako posebna nagrada za interpretaciju pripala pjesmi „Dosta mi je svega“ u izvedbi terceta učenika iz Desete osnovne škole, Daniele Geljić, Ane Jurković i Mate Jurkovića, a učenice iste osnovne škole Ivka Vilušić i Veronika Jerković su također osvojile posebnu nagradu za pjesmu „Nije lako“. Nagradu za scenski nastup osvojila je Lara Smetanović, učenica Prve osnovne škole, za pjesmu pod nazivom „Hvalila se bubamara“.

 

 

 

 

 

Izdvojeno