bdf.brcko@gmail.com

Zvizdić iz Mostara pozvao NATO da dođe u Brčko

Bošnjački politički dužnosnici, Šefik Džaferović i Denis Zvizdić, danas su u Mostaru dali izjave povodom dana neovisnosti BiH. Govorili su o NATO-u i tomu za što su bošnjački vojnici ginuli u ratu.

„Ovo je vrijeme kada je obnovljena bh. državnost i kada smo mi slobodnom voljom građana BiH se opredijelili da živimo u nezavisnoj, cjelovitoj i suverenoj Bosni i Hercegovini. To je datum bosanskohercegovačkog identiteta i zajedništva“, rekao je Denis Zvizdić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, inače član stranke narod i pravda a nekadašnji istaknuti SDA-ovac.

Zvizdić pritom nije objasnio što je točno bh. identitet, no zato je naglasio kako živimo u posebnom vremenu.

„Svi nasrtaji na BiH uključujući i ove blokade, udar na njezin ustavni sistem naravno da neće uspjeti jer BiH ima dovoljno unutrašnjih kapaciteta i prijatelja iz međunarodne zajednice koji će nam pomoći da osiguramo siguran i prosperitetan put Bosne i Hercegovine. U tom smislu ovo je pravo vrijeme i imajući u vidu i zadnje događaje i agresiju Ruske Federacije na samostalno međunarodno priznatu državu Ukrajinu smatram da je pravo vrijeme da u prvom koraku NATO pošalje svoje vojnike u Bosnu i Hercegovinu, te da ih rasporedi na određeni broj vrlo bitnih točaka unutar Bosne i Hercegovine pogotovo u Brčko Distrikt, a također da se krene razmišljati da se Bosne i Hercegovina primi u NATO savez kao njezin punopravni član“, kazao je Zvizdić.

Dodaje kako je Europa konačno uvidjela o čemu se radi na Balkanu i Istoku Europe. Ističe kako je došlo vrijeme za jednu vrstu europskog i američkog, nove snage i novog fronta u kojem bi bila uključena i Bosna i Hercegovina.

„Bosna i Hercegovina je u situaciji ozbiljnih prijetnji za svoj integritet i postojanje. Njezini građani su skoro dvotrećinskom voljom izabrali uvid samostalnosti, put borbe za cjelovitu BiH, put borbe za slobodu”, rekao je nekadašnji član SDA.

 

Dnevnik.ba

Izdvojeno