bdf.brcko@gmail.com

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Brčko Distriktu BiH

Kao i svake godine, i danas su u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, predstavnici Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije BiH za Brčko, koju čine organizacije ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca, te Jedinstvene organizacije boraca – unije veterana, uz najavljeno prisustvo Centralnoj akademiji planiranoj za večeras, cvijeće i vijence položili na Centralnom šehidskom mezaristanu u Gornjem Rahiću.

„U ovim okolnostima, moramo pokazati jedinstvo što potvrđuje i činjenica da su nam se i ovoga puta pridružile kolege iz HVO-a. Cilj obilježavanja je, prije svega, ukazati na značaj referenduma prije 30 godina za očuvanje nezavisnosti i samostalnosti BiH, ponajprije mladima u našoj zemlji pa time i u Brčko Distriktu BiH“, istakao je u ime Koordinacije, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Brčko, Salih Delić.

Delić je dodao da je vrlo važno mladima prenijeti da je BiH očuvana zahvaljujući oružanom otporu argesiji.

“Podnijeli smo velike žrtve za očuvanje BiH, njenu nezavisnost i samostalnost, jer je to tada bilo neophodno, a sada je neophodno i ovakvim podsjećanjima, ukazivati na značaj očuvanja nam jedine domovine BiH“, akcentirao je Delić.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno