bdf.brcko@gmail.com

Otvorena izložba odabrane građe iz Zavičajne zbirke Brčkog

U okviru manifestacije „Mjesec knjige“ danas je u Knjižnici Brčko distrikta otvorena izložba odabrane građe iz Zavičajne zbirke, koja je nastala u suradnji Knjižnice i Udruge ljubitelja umjetnosti Brčko.

Danas otvorena izložba koja prikazuje zavičaj, njegove fizičke osobine, ljude iz zavičaja te njihov rad i stvaranje, posjetitelje će vratiti u same početke.

Autorica izložbe Brankica Tomić višemjesečnim prikupljanjem i sklapanjem detalja kako bi realizirala ovu izložbu, pokušala je povezati prošlost i sadašnjost što i je jedan od osnovnih zadataka zavičajnih zbirki.

„Tomić je prikazala detalje, ljude i događaje za koje smo procijenili da bi bili najzanimljiviji našim građanima. Željeli smo istaknuti ono za što smo sigurno znali da je bilo vrijedno i nešto što je manje poznato, da mi posjedujemo u knjižnici; pošto zavičajna zbirka ima takav koncept da nema slobodan pristup čitateljima, mi smo odlučili da na jedan ovakav način poput izložbe prikažemo, odnosno učinimo dostupno javnosti jedan dio naše vrijedne građe“, kazala je ovom prilikom rukovoditeljica knjižnice Lejla Hogić.

Izložba se sastoji od prezentiranih starih razglednica, pozivnica, plakata te publikacija koje su tiskane bilo gdje u svijetu, a u kojima se spominje grad Brčko, a koji predstavljaju vrijedne dokumente s važnim informacijama.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati svakog radnog dana u razdoblju od 7:30 do 15:30 sati.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno