bdf.brcko@gmail.com

Osnovni sud u Brčkom obustavio postupak protiv članova organizacije “Sveti Georgije”

Rješenjem Osnovnog suda Brčko distrikta obustavljen je prekršajni postupak protiv 13 članova organizacije “Sveti Georgije” Lončari.

Podsjetimo, oni su se teretili za kršenje odredbe Zakona o mirnom okupljanju, prema kojem učesnici ne smiju nositi uniforme, oznake ili druga obilježja kojima se poziva ili podstiče na oružani sukob ili nasilje, kršenje ljudskih prava i sloboda i posebnih manjinskih prava i sloboda drugih lica, nacionalnu, rasnu, rodnu, vjersku ili drugu diskriminaciju, mržnju i netrpeljivost.

Ovlaštena osoba Policije Brčko Distrikta tražila je da se oni osude, dok je branilac Pisarević rekao da ovakvo prekršajno djelo nema osnova, te tražio da se postupak obustavi, odnosno da budu oslobođeni krivice.

Odluka Osnovnog suda saopštena je večeras iz organizacije “Sveti Georgije”.

“Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost da je Osnovni sud​ Brčko Distrikta BiH oslobodio sve članove naše ekipe uz obrazloženje da pomenutog dana nije došlo do kršenja nijednog člana zakona”, navedeno je u saopštenju ove organizacije.

 

Sveti Georgije Lončari

prije 2 h

Dragi prijatelji, a i vi ostali.
Obavještavamo vas da je obustavljen prekršajni postupak protiv članova naše organizaciji zbog „krvavog pira“ koji je se desio na dan RS kada su članovi naše organizacije došli na proslavu dana RS obučeni u duksevem, ponavljamo obučeni u dukseve.
Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost da je Osnovni sud​ Brčko Distrikta BiH oslobodio sve članove naše ekipe uz obrazloženje da pomenutog dana nije došlo do kršenja nijednog člana zakona, s tim

Prikaži više

Fotografija Sveti Georgije Lončari.
Fotografija Sveti Georgije Lončari.
Fotografija Sveti Georgije Lončari.
Fotografija Sveti Georgije Lončari.
Fotografija Sveti Georgije Lončari.
192
13
5

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno