bdf.brcko@gmail.com

Potpisan ugovor o nastavku izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom u iznosu od 7,6 miliona KM

Šef Odjeljenja za javne poslove u Vladi distrikta Ratko Stjepanović danas je sa vlasnikom preduzeća „Buk promet“ iz Bijeljine Jovanom Gajićem potpisao Ugovor o nastavku izgradnje Gradskog stadiona u iznosu od 7,6 miliona konvertibilnih maraka.

Stjepanović kaže da je predviđeno da se posao u ovoj četvrtoj fazi nastavka izgradnje Gradskog stadiona obavi u narednih 15 mjeseci.

„Radovi se odnose na sanacione radove na konstrukciji objekta, završna hidroizolacija svih vanjskih površina tribina, zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom sa ugradnjom pripadajuće aluminijumske bravarije, izvođenje grubih građevinskih, zanatskih i instalaterskih radova u podtribinskom prostoru, te kompletno vanjsko uređenje prostora u dijelu zapadne tribine na površini od oko 13,5 hiljada metara kvadratnih, što uključuje vodovod, hidrantsku mrežu, oborinsku i fekalnukanalizaciju, itd.“, istakao je Stjepanović.

Prema njegovim riječima, zvaničan početak pomenutih radova predviđen je sljedeće sedmice uvođenjem izvođača u posao od kada kreće i realizacija Ugovora.

O tome šta će, nakon završetka ovih radova, biti neophodno uraditi kako bi stadion konačno bio završen, Stjepanović kaže da će preostati montaža tribinskih sjedišta, završni radovi u podtribinskom prostoru, sportska rasvjeta, jedna hiodroforska kućica, te rekonstrukcija atletske staze i ugradnja semafora.

„To su konačni, dok su ovo mnogo obimniji i kapitalno intenzivniji radovi u odnosu na ono što preostaje“, pojasnio je Ratko Stjepanović.

Vlasnik preduzeća „Buk promet“ Jovan Gajić je ovom prilikom rekao da će projekat izvesti u zadatom roku i u skladu sa odredbama potpisanog Ugovora.

Izgradnja Gradskog stadiona u Brčkom počela je 2006. godine, a posljednji radovi izvođeni su prije desetak godina. Nastavak radova na stadionu u Brčkom je nešto što su mnogi građani, posebno sportisti dugo čekali i sigurno će mnogi od njih biti obradovani informacijom da se ovih dana nastavlja sa izgradnjom Gradskog stadiona.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno