bdf.brcko@gmail.com

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 11.02.2022. do 14.02.2022.

  • I Z V J E Š T A J Z A M E D I J E
  • sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja
  • u periodu od 11.02.2022. od 06,00 sati do 14.02.2022. godine do 06,00 sati

 

  • KRIMINALITET:
  • – U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo iz oblasti imovinske prirode i to krađa.
  • JAVNI RED I MIR:
  • – U navedenom vremenskom periodu u oblasti narušavanja javnog reda i mira dana 12.02.2022. godine u 19.50 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine slobode su lišili lice A.B. rođenog 1998. godine u Tuzli nastanjen u Brčkom, zbog počinjenih prekršaja iz člana 6. “Posebno drsko ponašanje” i 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrika BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
  • SAOBRAĆAJ:
  • – Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.
  • – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 42 vozača i vozila. Od toga 25 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, pet lica jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva lica jer su vozilima upravljali u vrijeme trajanja zabrane, tri jer su upravljali neregistrovanim vozilima, dva koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde registraciji, jedno lice koje je vozilom upravljalo bez potvrde o poznavanju propisa, dva lica zbog upravljanja pretovarenim vozilima, jedno lice zbog pridodate prikolice, a koje u vozačkoj nije imalo naznačenu potkategoriju.

– Izdvajamo događaj od dana 11.02.2022. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 16.48 sati  prijavljeno da jedno lice u mjestu Gredice motornom pilom siječe državnu šumu. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dolaskom na lice mjesta uočili i zaustavili motorno vozilo marke “Opel Combo Kedy” bez registarskih oznaka u kojem nisu uočena drva, a kojim je upravljao N.P. rođen 1980. godine u Brčkom, nastanjen u Sandićima, prije sticanja prava na upravljanje, te je isključen iz saobraćaja. Utvrđeno je da lice ne posjeduje nikakvu dokumentaciju od vozila, a uvidom u evidencije Policije utvrđeno je da je višestruki povratnik u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i da po osnovu neplaćenih kazni ima dugovanje u iznosu većem od 29 hiljada maraka, te mu je privremeno oduzeto vozilo i deponovano u depozitu Policije Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

 

 

Izdvojeno