bdf.brcko@gmail.com

Povećan broj otuđenja poklopaca sa šahtova komunalne infrastrukture u Brčkom

JP „Komunalno Brčko“ evidentiralo je u posljednjem periodu povećan broj otuđenja poklopaca sa šahtova komunalne infrastrukture.

Da bi se spriječile neželjene posljedice po učesnike u saobraćaju, vozila i pješake, odnosno ugrožavanje života i materijalnih dobara, preduzeće u ovakvim slučajevima djeluje interventno privremeno obilježavajući i zatvarajući otvore šahtova na javnim površinama, dodaju iz JP “Komunalno Brčko”.

„Na sreću, do sada nije bilo nesrećnih slučajeva, odnosno povreda ljudi, pješaka, biciklista, oštećenja vozila i drugih dobara, čemu su doprinijele dosadašnje aktivnosti i brze intervencije, ali ne možemo garantovati da, ukoliko se krađa poklopaca, nastavi neće doći do težih posljedica“, kažu u RJ Vodovod i kanalizacija.

Iz ovog javnog preduzeća apeluju na one koji otuđuju ova javna dobra, čime čine krivično djelo, da se suzdrže od takvih radnji kojima ugrožavaju život i zdravlje građana.

Ujedno pozivaju sve sugrađane koji imaju bilo kakva saznanja o počinjenju ovih djela, da ih prijave Policiji Brčko distrikta BiH, inspekcijim organima ili JP „Komunalno Brčko“.

“Osim što krađa poklopaca sa šahtova predstavlja visok bezbjedonosni rizik, prouzrokuje i finansijski trošak za komunalno preduzeće”, zaključuju iz JP “Komunalno Brčko”.

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno