bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Skupština usvojila novi Zakon o igrama na sreću

Gotovo jednoglasno na današnjem zasjedanju brčanske Skupštine zastupnici su usvojili novi Zakon o igrama na sreću u Distriktu uz prihvaćenih 46 amandmana počev od onog najznačajnijeg koji određuje gdje sve mogu biti locirani aparati za klađenje odnosno kladomati, preko toga na koji način će se raspoređivati, po ovoj osnovi, očekivani uvećani poreski prihodi, do prolongiranja primjene zakona, planiranog za početak ove na drugu polovinu tekuće godine.

„Novi zakon predstavlja unapređenje u ovoj oblasti naročito zbog uključivanja i nekih igara na sreću koje do sada nisu bile obuhvaćene zakonom, ali i uvođenje više reda i kontrole kad su u pitanju klasične igre na sreću“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Siniša Milić

Na odredbe ovog zakona suzdržana su bila dva zastupnika SBB-a, uz obrazloženje da je zakon morao biti još kvalitetniji, te da se išlo na pogodovanje, kako je rekao poslanik Halih Ljuca, „i drugoj strani“.

Protiv zakona je glasao samo nezavisni zastupnih Abdulah Iljazović uz tvrdnju da “usvojenim odredbama zakona mogu biti najzadovoljniji vlasnici kladionica“.

Pri kraju prijepodnevnog zasjedanja zastupnici su dali podršku i Finansijskom planu Radio-novinske i izdavačke ustanove “Radio Brčko” za tekuću godinu.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno