bdf.brcko@gmail.com

Izvještaj Policije: Dva krivična djela, utaja i teška krađa

  • KRIMINALITET:
  • – U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela utaja i teška krađa.
  • JAVNI RED I MIR:
  • – U navedenom vremenskom periodu u oblasti narušavanja javnog reda i mira dana 06.02.2022. godine u 03.00 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili putničko vozilo marke “Lada” kako se kreće kroz pješačku zonu u ulici Bosne Srebrene i daje zvučne signale, te su isto i zaustavili. Tokom kontrole lice I.Z. rođen 1991. godine u Brčkom je vrijeđao policijske službenike i odbijao postupanje po izdatim naredbama policijskih službenika, nakon čega je lišen slobode. Prilikom lišenja slobode lica I.Z., vrijeđanju policijskih službenika pridružilo se i lice S.K. rođen 1960. godine u Brčkom, koji je takođe lišen slobode, a oba zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Oba lica su alkotestirana, te je utvrđeno da lice I.Z u organizmu ima 1,59 promila alkohola, a lice S.K. 1,37 promila, a riječ je o višestrukim povratnicima u izvršenju prekršaja iz ZOOBS-a, javnog reda i mira, te krivičnih djela.
  • SAOBRAĆAJ:
  • – Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.
  • – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača i vozila. Od toga 20 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva lica jer su vozilima upravljala u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, dva lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, jedno lice koje vozilom upravljalo nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva lica koja su upravljala preopterećenim vozilima, te dva vozača koja su upravljala vozilima sa neobilježenim teretom.

OSTALO:

– Izdvajamo događaj od dana 05.02.2022. godine u 23.15 sati kada je Policiji Brčko distrikta BiH prijavljena glasna muzika u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Bosne Srebrene, te su licima A.K. rođenoj 1996. godine u Tuzli, nastanjena u Palanci i  M.O. rođenom 1985. godine u Bijeljini gdje je i nastanjen, izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 23. „Remećenje mira“ i člana 4 „Drsko ponašanje“ Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 

 

Izdvojeno