bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom jedno kompletno odjeljenje u izolaciji

U Prvoj osnovnoj školi, od danas je jedno kompletno odjeljenje učenika u izolaciji zbog zaraženosti virusom korona pet učenika, kako to i nalaže protokol Javnog zdravstva zbog prevencije. Već od ponedjeljka učenici ovog odjeljenja kojima ističe izolacija trebali bi se naći ponovo u školskim klupama.

Pomoćnik direktora Prve osnovne škole Brčko distrikta Zoran Milunović kazao je da trenutno škola broji 1.673 učenika, a sem gradske, nastava se odvija u područnim školama u Ilićki, Donjem Breziku i Ražljevu, dok je devet odjeljenja izmješteno u prostor Gimnazije „Vaso Pelagić“.

Milunović je za Radio Brčko potvrdio da je trenutno ukupno pozitivno 27 učenika, u izolaciji se nalazi 80, dok je 10-ak nastavnika pozitivno ili u izolaciji. Nastavni prosec se odvija tako da jedan nastavnik predaje u više škola, a angažuju se i predavači iz drugih škola. Milunović je napomenuo da u školi postoji epidemiološki tim koji se bavi praćenjem stanja pandemije, mjerama i prijedlozima o poboljšanju uslova za odvijanje nastave u školi.

Profesorica srpskog jezika i književnosti Vesna Rkman kazala je da u Prvoj osnovnoj školi postoji biblioteka sa oko 6.500 knjiga, od kojih oko 50 posto nije u školskoj lektiri. Rkman je kao važnu činjenicu, uz nabavku novih knjiga, navela digitalizaciju školske bibliteke koja je u toku. Očekivanja su da softver za digitalizaciju naslova knjiga u školskoj biblioteci u funkciji bude do kraja ove kalendarske godine.

 

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno