bdf.brcko@gmail.com

Šef Policije Goran Pisić ocijenio da je saradnja sa lokalnim medijima jako kvalitetna

Na inicijativu Udruženja „BH novinari“, predstavnici lokalnih medija iz Brčkog održali su danas sa šefom Policije Goranom Pisićem i njegovim saradnicima, radni sastanak o unapređenju uzajamne saradnje.

Na sastanku koji je upriličen u zgradi brčanske Policije na dnevnom redu bile su teme koje se tiču uloge medija u distriktu, pojačavanje saradnje sa Policijom te bolji i brži pristup informacijama.

Govoreći o današnjem sastanku i saradnji sa lokalnim medijima šef brčanske policije Goran Pisić kaže se danas najviše pričalo o poboljšanju saradnje „kako bi mediji što brže dobjali informacije od policije i plasirali ih krajnjim korisnicima.“

On je rekao da ovo neće biti jedini sastanak na ovu temu i dodao da se već za kraj februara planara sličan sastanak sa ciljem postizanja boljih efekata saradnje.

Ocjenjujući saradnju sa lokalnim medijima, šef Policije Goran Pisić kaže da je ona jako kvalitetna te da su mediji sredstvo kako da se u primarnoj prevenciji dopre do određenih populacija u gradu, a sa druge strane oni dođu kao savjest u određenim situacijama gdje policija i drugi organi trebaju popravljati u različitim oblicima djelovanja.

U ime Udruženja “BH novinari” Brčko obratio se i Admir Kadrić koji, u izjavi novinarima, kaže da je ovo jedan u nizu sastanaka kojima se pokušava popraviti saradnja sa Policijom.

„Saradnja je jako dobra i imajući u vidu vrlo turbulentno vrijeme u poslednja dva mjeseca kroz koje smo prošli i gdje su lokalni mediji pokušavali objasniti da ovde nema kritičnih situacija kako su neki portali prenijeli“, istakao je Kadrić.

On je rekao da su novinari dobili obećanje da će operativci koji vode neke sektore biti stalno novinarima na raspolaganju u smislu dobijanja detaljnijih informacija radi bolje informisanosti javnosti.

Obje strane na današnjem sastanku su se složile da se svakako moraju ispoštovati zakonska ograničenja koja Policija ima kada je davanje informacija u pitanju.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno