bdf.brcko@gmail.com

Ubjedljiva pobjeda brčanskih Lavica nad Feniksom

Košarkašice KK „Lavovi“ Brčko sinoć su u Banjaluci zabilježile sedmu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Lavice su bile bolje od ekipe OKK „Feniks“ Banjaluka za čak 33 koša razlike. U dvorani Obilićevo utakmica je završena rezultatom 55:88.

Lavice su krenule silovito. Bile su agresivne i u napadu i u odbrani, te su potpuno razbile koncept i igru košarkašica Feniksa, pa je utakmica bila odlučena praktično nakon prve četvrtine.

„Djevojke su od početka do kraja odigrale ono što smo se dogovarali proteklih pet dana, tako da nemam nijednu zamjerku na večerašnju igru. Ekipa je sastavljena od mladih košarkašica željnih rada i dokazivanja, koje svoj maksimum daju i na treninzima, ne samo na utakmicama, tako da smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali borimo se za što bolju poziciju i dalje“, rekao je nakon utakmice Aleksandar Bližnjaković, trener ekipe „Lavovi“.

Kapiten Milica Đokić ponovo je imala sjajan nastup, te joj je malo nedostajalo za novi tripl – dabl. Zabilježila je 21 poen, devet asistencija i sedam skokova.

Dvocifrene su bile i Jelena Lazarević sa 19 koševa, Mirela Halilović upisala je 14, Ines Babić 13, a Iva Karišik 12 poena. Trener Bližnjaković je svim djevojkama sa klupe i na ovoj utakmici dao priliku da upišu minute na parketu.

Lavice se trenutno nalaze na četvrtom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine u košarci za žene, a narednog vikenda dočekuju ekipu KŽK „Čelik“ iz Zenice. Utakmica se igra na domaćem terenu u dvorani Tehničke škole u Brčkom u subotu, 29. januara, sa početkom u 17:00 časova.

 

Izvor: N1

Izdvojeno