bdf.brcko@gmail.com

Zamjenik Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu i komandantom snaga EU posjetio Policiju Distrikta

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Goran Pisić i njegov zamjenik Senad Jašarević sastali su se danas sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu koji je ujedno i komandant snaga  Evropske Unije za operaciju „ALTHEA” u Bosni i Hercegovini, general pukovnikom Brisom Hudeom (Brice Houdet) i njegovim saradnicima.

Tema razgovora ticala se aktuelne sigurnosne situacije u Brčko distriktu BiH i osjetljivosti multietničke sredine kao što je Distrikt na brojne izazove.

Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić je tokom sastanka kazao da je stanje sigurnosti u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuće i da Policija samostalno i u saradnji s drugim organima i institucijama u Distriktu preduzima sve potrebne mjere i radnje da tako i ostane. Naglasio je značaj preventivnog djelovanja u kojem je potrebno da učestvuje cjelokupna zajednica kako bi se spriječili bilo kakvi incidenti. U situacijama kada se i dese incidenti Policija reaguje odmah i uglavnom efikasno rasvjetljava takve događaje, kao što je bio slučaj u nedavnim incidentima koji su rezultirali podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv ukupno 26 lica.

General pukovnik Bris Hude (Brice Houdet) je takođe iznio ocjenu da je sigurnosna situacija u Distriktu mirna i zadovoljavajuća, te je ovom prilikom iskazao snažnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH da i u narednom periodu poslove i zadatke iz svoje nadležnosti izvršava jednako efikasno i beskompromisno kao i do sada.

 

 

 

  • Stručni referent za odnose s javnošću – portparol
  • Policije Brčko distrikta BiH
  • Dževida Hukičević

 

 

 

 

 

Izdvojeno