bdf.brcko@gmail.com

Šef odjela za obrazovanje: Pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu!

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama Brčko Distrikta počinje u ponedjeljak 17. januara, kako je to i predviđeno nastavnim kalendarom za školsku 2021 – 22. godinu, bez obzira što se epidemiološka situaciju drastično pogoršava.

U Vladinom Odjeljenju za obrazovanje ističu da će se nastavni proces realizovati na klasičan način. O nekim alternativnim metodama, zbog zaraze korona virusom, za sada se ne razmišlja, jer stanje nije u toj mjeri alarmantno.Nije alarmantno?

Nije alarmantno za šefa odjela zbog toga što on kao šef odjela, zajedno sa svojim pomoćnicima, nije u stanju već godinama da organizuje alternativu klasičnoj nastavi u vanrednim prilikama, kao što se to radi u okruženju. To će rezultirati drastičnim povećanjem broja zaraženih ali i brojem umrlih.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović u tom kontekstu navodi podatke, kako prenosi Hit TV, da je prema sadašnjim saznanjima od 6000 osnovaca u izolaciji tridesetak učenika. Što se tiče srednjoškolaca od 2700 đaka zaraženo je ili u izolaciji oko 70 učenika. Kada je nastavni kadar u pitanju, trenutno je van stroja od 30 do 35 nastavnika.

Za šefa odjela Bulatovića 30-35 nastavnika van stroja nije velika briga. Koliko li će ih tek biti kada počne nastava i kada, kako se očekuje, virus sa mladih pređe na starije.

Jednostavno rečeno, pogrešni ljudi na pogrešnom mjestu što skupo plaćaju građani Brčko Distrikta BiH.

 

BF

Izdvojeno