bdf.brcko@gmail.com

Otac Novaka Đokovića: „Sin mi je u zarobljeništvu, ako ga ne puste – skupićemo se na ulici“

Novak Đoković trenutno je smješten u sobi na aerodromu u Melburnu i kod njega ne može niko da uđe, čuvaju ga policajci i nema mobilni telefon, nakon što je pokušao da uđe u Australiju kako bi učestvovao na Australijan openu.

„Nemam pojma šta se događa, drže mi sina u zarobljeništvu pet sati!“, rekao je Srđan za Sputnjik.

On je naveo da treba sve alarmirati kako bi Novak bio pušten.

„Ovo je borba za slobodarski svijet, ovo nije samo borba za Novaka, već borba za cio svijet! Ako ga ne puste, skupićemo se na ulici, ovo je borba za sve!“, poručio je Srđan Đoković.

Đoković je danas sletio u Australiju u koju još uvek ne može da zvanično uđe zbog papiroloških problema, a sve vezano za stroge kovid mere u toj zemlji.

Novak se uputio ka Melburnu gdje bi trebalo da učestvuje na Australijan openu od kog je dobio medicinsko izuzeće, ali prema pisanju australijskih vlasti neko iz Novakovog tima nema odgovarajući zahtev za vizu, takav da sa izuzećem može da uđe u Australiju.

Komunikacija između organizatora grend slema i državnih organa je veoma loša, te se praktično koristi svaka prilika da se ospori papir koji Novak Đoković ima da bi ušao u Australiju.

Najbolji teniser sveta je po slijetanju iz Dubaija već nekoliko sati na aerodromu i nije poznato kada će ući u zemlju, dok se pominje i deportovanje.

Izdvojeno