bdf.brcko@gmail.com

Neustavni Dan Republike Srpske biće obeležen u Brčko Distriktu u ponedjeljak, 10. januara

Program proslave 30 godina postojanja Republike Srpske počeće u subotu, 8. januara polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom Groblju “Sveti Pantelija”.

Polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske predviđeno je u 10.00 časova, na Trgu palih boraca NOR-a u 11.00 časova, na Spomen kosturnici na Gradskom groblju u 12.00 časova, a tom prilikom biće položeno cvijeće i na grobnicu dvanaest banjalučkih beba.

Programom proslave predviđeno je da delegacija Republike Srpske u subotu, 8. januara u 10.00 časova položi vijenac na srpskom vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, a u 12.00 časova na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Јeliću u Modriči.

Delegacija Kabineta predsjednika Republike Srpske u subotu, 8. januara u 12.00 časova položiće cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na banjalučkom Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima biće upriličena u 15.00 časova u Kulturnom centru “Banski dvor”, dok će svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biti održana u Sportskoj dvorani “Borik” sa početkom u 18.00 časova.

Svečani defile biće održan u Banjaluci u nedjelju, 9. januara sa početkom u 12.00 časova, dok će na platou ispred Palate Republike u 19.00 časova biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

Prema programu obilježavanja, veliki koncert povodom 30 godina postojanja Republike Srpske biće održan u Istočnom Sarajevu u nedjelju, 9. januara sa početkom u 19.30 časova.

Dana Republike Srpske biće obilježen u Brčko distriktu u ponedjeljak, 10. januara.

Tim povodom u 11.30 časova biće polaženi vijenci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, dok će svečana akademija biti održana u 12.15 časova.

Galerija Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske obilježava Dan Republike izložbom “Vječiti Dučić”, u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, čime je započela i svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu.

Ova izložba je otvorena 20. decembra 2021. godine.

 

 

Izvor: infosrpska.ba

Izdvojeno