bdf.brcko@gmail.com

I ova godina započinje aferom: Javni konkurs za samozapošljavanje i opet NIŠTA

Pismo našeg sugrađanina nezadovoljnog procedurom dodjele sredstava za samozapošljavanje objavljujemo u cijelosti:

 

Nakon blamaže i poniženja koje je moja porodica doživjela eto izgleda i drugu godinu zaredom u postupku dodjele sredstava za samozapošljavanje, odlučio sam da o svemu ovome obavijestim javnost, a borbu ću nastaviti obraćanjem nadležnim institucijama u Distriktu i BiH. Kako bi ovo konačno zaustavili i odgovorne procesuirali.

Naime moja supruga je mozda i najstariji veteran na evidenciji zavoda za zapošljavanje još od 2004. godine, pa je odlučila da pokuša zaposliti po osnovu programa samozapošljavanja i to po programu za uslužnu djelatnost. Ovo joj je drugi pokušaj za redom.

Nažalost, nije ni slutila da su ti programi samo farsa obzirom da kriteriji i bodovi za vrednovanje projekta ne znači ništa, iako je ispunjavala predvidjene kriterije, bodovi i sredstva su se djelila pa nacionalnom i stranačkom ključu, što je je jednostavno potvrditi iz predloženih tabela i kandidata koji su dobili sredstva.

Samo da ove godine bruka bude još veća i bahatost vlasti još izraženije svoje favorite kojima su namjenjena sredstva obavjestili su još 30.12.2021. godine tako da sam i ja to od sretnih dobitnika tih sredstava kojima je to mnogo ranije obećano i saznao.

Ova lista će se objaviti tek prvih dana ove godine A li da se puno ne bi zamarali u Vladi i zavodu za zapošljavnje odlučio sam je javno objaviti i staviti javnosti na uvid, a od nadležnih institucija očekujem reakciju da ovo sve poništi jer ja na ovom neću stati. Krajnje je vrijeme da se ovo propadanje konačno zaustavi ovo više nema nikakvog smisla, na kraju stavljam vam na uvid ovu listu urednim potpisom članova komisije.

 

1.2.2022                                                                                                                       Glišo Mitrović

 

Izdvojeno