bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija u akciji “Karabin” uhapsila jednu osobu i oduzela vatreno oružje i municiju

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su na osnovu planskih aktivnosti u cilju sprečavanja nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH dana 29.12.2021. godine u periodu od 13.00 do 18.30 sati proveli operativnu akciju kodnog naziva “KARABIN”.

Tokom akcije na tri lokacije na području Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva lica, dva stambena objekta, jedne vikendice i jednog vozila, gdje su pronađeni i privremeno oduzeti određena količina vatrenog oružja i municije od čega: jedna automatska puška, karabin, dva gasna pištolja, jedan samostrel, te drugi predmeti koji će se koristiti u krivičnom postupku.

U okviru akcije u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su dva lica S.A. rođen 1949. godine u Ulicama gdje je i nastanjen, te lice M.A. rođen 1970. u Brčkom, a nastanjen u Donjoj Skakavi.

Nakon kriminalističke obrade lice S.A. je pušteno, dok je slobode lišen M.A. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenih lica će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH će biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno