bdf.brcko@gmail.com

Božićni koncert “Sjaj Božje ljubavi”

Božić, blagdan koji nam ponajbolje očituje povezanost Boga i čovjeka, vezu Crkve i svijeta, ugrađivanje božanske ljubavi u svijet koji mi gradimo. To je ujedno otajstvo spasenja, kad se božansko združilo s ljudskim, otajstvo koje poziva ljude svih vremena da ono što je vječno i božansko uprisutnjuju u svoje vrijeme i sredine. Razmišljajući i živeći to otajstvo naš život postaje obasjan novim svjetlom te dobivamo novi poticaj za svoj rad i život.

Tu radost je sinoćnjim koncertom u naše vrijeme želio navijestiti Župni zbor Presvetog Srca Isusova – Brčko na čelu sa zborovođom gosp. Željkom Klaićem.

Otajstvo Božića nam pomaže da shvatimo tko je Bog i tko je čovjek. Slušajući riječ objave i združujući se s Kristom postajemo nositelji radosne vijesti spasenja. Radost se ne može sakriti, iskusili su to pastiri, a i tolike osobe koje su se susrele s Bogom. On je onaj koji mijenja život ljudi.

Prvim nastupom na koncertu mlade snage zbora, anđeoskog glasa, željele su obznaniti tu radost. Zajedno su ljepotom glazbe slavili Boga.

Poslije božićnog koncerta je uslijedilo zajedničko druženje s gostima uz pjesmu i zakusku, a organizatori su se ovom prigodom zahvalili svima koji su svojim prisustvom uveličali koncert.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno