bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Skupština odgodila usvajanje Zakona o igrama na sreću

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da loša informatička opremljenost Direkcije za finansije distrikta može uticati na obavljanje njenih funkcija i dovesti u pitanje primjenu zakona o igrama na sreću, čije je usvajanje zbog toga danas odgođeno.

Skupština Brčko distrikta donijela je danas zaključak da Direkcija za finansije distrikta u roku od 60 dana izvrši analizu i provjeri stanje na tržištu, te o tome informiše Skupštinu, da bi već od narednog rebalansa budžeta mogao biti planiran dio sredstava za nabavku softvera i hardvera.

Milić je rekao da se iz izlaganja predstavnika Direkcije na današnjoj sjednici može zaključiti da je stanje u Direkciji prilično loše po pitanju informatičke opremljenosti i da to može uticati na obavljanje njenih funkcija i dovesti u pitanje primjenu zakona o igrama na sreću, čije je usvajanje odgođeno za 19. redovnu sjednicu.

“Tokom diskusije iskazana je i potreba za ažurnijim praćenjem potreba za informatizacijom i digitalizacijom pojedinih vladinih odjeljenja i organa uprave”, rekao je Milić novinarima po okončanju 17. redovne sjednice.

Skupština Brčko distrikta razmotrila je danas 11 tačaka, a dio je odgođen za 19. redovnu sjednicu.

Nakon skupštinske pauze, u 15:00 časova zakazana je 18. redovna sjednica Skupštine distrikta.

 

 

(srna)

Izdvojeno