bdf.brcko@gmail.com

Stravičan kraj potrage! U Savi nađena tijela dvije nestale osobe, za trećom se još traga

U rijeci Savi danas su pronađena tijela dva nestala lica, dok se za trećim nestalim i dalje traga, potvrdila je Srni portparol Policije Brčko distrikta DŽevida Hukičević.

 

Ona je rekla da se na licu mjesta vrše uviđajne radnje, da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta, da će sve naredne radnje biti preduzimane u skladu sa njihovim naredbama te da više detalja o pronađenim tijelima ne može dati.

DŽevida Hukičević je u ranijoj izjavi rekla da je u nedjelju u 11.20 jedno lice prijavilo da mu je prethodnog dana nestao brat čiji su inicijali P.R. zajedno sa svojim prijateljem čiji su inicijali S.N.

U prijavi je navedeno da su oni u nedjelju oko 14.00 časova otišli na pecanje na rijeku Savu, da su koristili čamac i da se nisu vratili kući.

Automobil lica čiji su inicijali P.R. pronađen je u blizini obale rijeke Save, nedaleko od kružnog toka u naselju Gredice odakle je potraga počela.

Nestanak trećeg lica Borislava Mišovića prijavljen je 5. decembra. Dževida Hukičević je napomenula da je Policiji juče u 19.05 prijavljeno da se kući vratio Adnan Omerčić rođen 1978. godine, čiji nestanak je prijavljen u nedjelju.

U potragu za nestalim licima uključeni su Policija Brčko distrikta, Odjeljenje za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta, Uprava civilne zaštite Republike Srpske, ronioci MUP-a Republike Srpske, Granična policija BiH, Ronilačko-spasilački klub “Nemo”, Plivački klub “Atos-Sava” i Udruženje “Iks centar”.

Policija Brčko distrikta BiH je zahvalila svim građanima na pruženoj pomoći.

 

Izvor: bi-portal.ba

Izdvojeno