bdf.brcko@gmail.com

Supervizor Scanlan čestitao JP „Putevi Brčko“ na priznanju za dobru tendersku praksu

Supervizor za Brčko Michael Scanlan posjetio je danas Javno preduzeće „Putevi Brčko“ povodom priznanja koje je Preduzeće dobilo za zakonitu praksu pripreme tenderske dokumentacije.

„ Čestitam JP „Putevi Brčko“ na priznanju. Oni su primjer na koji se svi u Brčkom trebaju ugledati“, istakao je supervizor Scanlan.

Naime, Centri civilnih inicijativa (CCI) i Transparency international u BiH predstavili su Izvještaj o antikorupcijskom monitoringu javnih nabavki te dodjelili priznanja javnim institucijama, ustanovama i preduzećima sa najmanjim stepenom rizka od korupcije.

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ jedno je od tri preduzeća iz cijele BiH kojima je dodjeljeno priznanje „Zelena zastavica“, a koje označava zakonitu i dobru praksu pripreme tenderske dokumentacije.

Nagradu je u ime Preduzeća primio direktor Vlado Jevtić koji je izjavio da je priznanje, prije svega, rezultat vrijednog i zakonitog rada kolega Službe za javne nabavke.

„ Nagrada koju smo dobili nam predstavlja motivaciju za dalji zakonit i transparentan rad, a u cilju postizanja još boljih rezultata“, dodao je Jevtić.

Dodjela nagrada realizovana je u okviru projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije” koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a predstavlja rezultate praćenja 5426 postupaka javnih nabavki, ukupne vrijednosti preko 138 miliona KM.

 

 

 

Izdvojeno