bdf.brcko@gmail.com

Izabrano novo rukovodstvo Privredne komore, nekolicina privrednika napustili su Izbornu skupštinu

Burna rasprava obilježila je današnju izbornu sjednicu Skupštine privredne komore distrikta na kojoj su verifokovani mandati članova skupštine na period od 24 mjeseca, te izabrana rukovodeća tijela ove institucije.

Izabrani su novo Predsedništvo, Upravni i Nadzorni odbor te Sud časti, a komoru će prema riječima dosadašnjeg predsjednika Dragana Đukića u naredniom periodu voditi Sanela Hadžajlić, dok će članovi presedništva, pored njega, biti i Velibor Jakić.

Nekolicina privrednika napustili su Izbornu skupštinu prije glasanja o izboru rukovodećih tijela i svoj čin Jelenko Ilić objašnjava riječima da su privrednu komoru kako je rekao „preuzeli radnici Bimala većinski, a drugi privredni subjekti su ostali vani“.

Ilić smatra da je glavni problem što su u predsedništvu Privredne komore dva člana iz iste interesne sfere. On je zatražio da se izbori ponove, ali njegov zahtjev nije prihvaćen.
Dragan Đukić na nezadovoljstvo nekolicine članova skupštine odgovara „da u komori djeluje jedna grupa ljudi koja pokušava svojim destruktivnim djelovanjem uništiti sve ono što je pozitivno napravljeno u toj instituciji.“

Đukić je rekao da će Privredna komora ubuduće činiti sve da se stanje u brčanskoj privredi poboljša, kao i da se obezbjedi veći broj članova komore.

Nakon sjednice Skupštine predstavljen je i GIZ projekat „HelpDesk for busininess entitites“.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno