bdf.brcko@gmail.com

Održana sesija pod nazivom “Brčko distrikt BiH”

“Brčko distrikt Bosne i Hercegovine“ naziv je sesije koja je danas u organizaciji Naroda i Pravde održana u Brčkom.

Sesiji kojoj je prisustvovalo i najuže rukovodstvo ove stranke, kao i SDP BiH, te nekoliko lokalnih staranka istaknuta je potreba da se u BiH odblokiraju procesi, da se u fokus vrati građanin i interes ljudi koji žive na ovim prostorima, ističući da nisu realne priče o nekakvom ratu koji bi počeo u Brčkom, niti je BiH potrebna bilo kakva ratna psihoza.

Predsjednik Naroda i Pravde BiH Elmedin Konaković je govoreći na današnjoj sesiji o tome koliko je Brčko strateški bitno za BiH, rekao da je Brčko veoma bitno pogotovu u ovim kriznim situacijama kada se vidi važnost i značaj distrikta kao administrativne ekonomske, ali i geografske administrativne jedinice.

“Sakupili smo se na ovom dijelu BiH gdje ćemo izanalizirati sve te prednosti i Brčko distrikt ćemo u narednom periodu staviti u fokusu našeg djelovanja, kao jedan od odgovora na trenutnu krizu u BiH“, istakao je Konaković.

Prisustvujući sesiji u Brčkom Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH je prokomentarisao činjenicu da je Federacija, u narednom periodu, najavila veće prisustvo u Brčkom.

“Iako smo možda u nekom periodu bili prilično nezadovoljni odlukom da Brčko bude proglašen distriktom, danas vidimo koju težinu takva odluka nosi i zašto je Brčko važno za BiH i za opstanak BiH“, rekao je Nikšić.

Predstavnici Naroda i Pravde danas su iskoristili priliku da se mladoj Doris Živković, evropskoj prvakinji u Kik boksu simboličnim poklonom na neki način oduže, kako su istakli, na njenom doprinosu u promociji Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno