bdf.brcko@gmail.com

Zdravstveni centar Brčko potpisao ugovor o saradnji s UKC-om Republike Srpske

Između Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i Zdravstvenog centra Brčko danas je potpisan ugovor kojim će unaprijediti saradnju u vezi sa liječenjem pacijenata i edukacijom.

Ugovor su u Banjaluci potpisali direktori UKC-a i Zdravstvenog centra Brčko Vlado Đajić i Emir Osmanović, a tim dokumentom će zdravstvenim radnicima iz Zdravstvenog centra Brčko biti omogućeno da se edukuju na UKC-u.

Đajić je naveo da će, pored toga, biti spremni da prime sve pacijente osiguranike iz Brčkog, naročito one teže koji ne mogu da prime zdravstvenu zaštitu u Zdravstvenom centru Brčko.
Đajić je istakao da je UKC jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u regiji kada je riječ o smještaju, opremi, te dodao da je ponosan na kadar koji se edukovao na svjetski priznatim zdravstvenim ustanovama.

Osmanović je rekao da su i do sada imali kvalitetnu saradnju, čiji su rezultati bili liječenje pacijenata osiguranika Brčko distrikta, a zahtijevali su posebne medicinske tretmane iz domena sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

On je dodao da cilj potpisivanja ugovora i jeste unapređenje te saradnje, kao i da za sve osiguranike sa područja distrikta bude obezbijeđena što kvalitetnija zdravstvena zaštita, a u isto vrijeme omogućen i novi vid saradnje u smislu stručno – konsultativne i tehničke saradnje zaposlenih.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno