bdf.brcko@gmail.com

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Brčko da se sagleda stanje vjerskog života

Direktor Uprave za vjerske poslove i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Ismail-ef. Smajlović i njegovi saradnici dr. Enes Svraka i Bahrudin Čolo posjetili su u srijedu 27. oktobra 2021. godine Medžlis Islamske zajednice Brčko. Cilj ove radne posjete bio je da se sagleda stanje vjerskog života, te da se pruži stručna pomoć i podrška u radu.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je zajedno s delegacijom Uprave i predstavnicima Medžlisa posjetio Predškolsku ustanovu “Evlad”. Direktor Enver Tursunović je predstavio rad ovog obdaništa Islamske zajednice koje je u Brčkom osnovano 2012. godine. Zbog velike zainteresovanosti korisnika, ovo obdanište je od osnivanja do danas značajno proširilo svoje prostorne kapacitete, te 250 djece boravi u dva savremeno opremljena objekta.

U prostorijama Medžlisa IZ Brčko održan je sastanak kojem su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, glavni imam Medžlisa dr. Mustafa-ef. Gobeljić, predsjednik Hajrudin Omerović i sekretar Sabahudin Ravkić. Oni su goste upoznali s radom Medžlisa i stanjem vjerskog života u Brčkom. Upriličen je i sastanak s imamima na kojem je razgovarano o vjerskim aktivnostima u džematima i drugim temama od značaja za rad imama.

 

Izvor: muftijstvotz.ba

Izdvojeno