bdf.brcko@gmail.com

Licu Z.B. iz Brčkog oduzeto auto zbog duga od 54 hiljade KM

Imajući u vidu prošlogodišnje statističke pokazatelje o značajnom broju povratnika u počinjenju najtežih saobraćajnih prekršaja sa visokim iznosom dugovanja po navedenom osnovu, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH nastavljaju planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja.

Tako su dana 27.10.2021. godine u 10.05 sati u ulici Ciglana, prilikom kontrole, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH iz saobraćaja isključili vozača Z.B. rođenog 1985. godine nastanjen u Bijeloj koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje. Pomenuto lice je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, privremeno mu je oduzeto putničko motorno vozilo marke “Seat-Ibica” i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je i da lice Z.B. ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu većem od 54 hiljade konvertibilnih maraka.

Protiv navedenog lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

Izdvojeno