bdf.brcko@gmail.com

OVO ZVUČI PROSTO NEVJEROJATNO Evo koliki je predloženi proračun Brčkog

Predsjedatelj Povjerenstva za proračun Skupštine Brčko distrikta BiH Srđan Blažić izjavio je tijekom prve javne raspravi o Prijedlogu proračuna Distrikta za 2022. godinu da su pozicije bruto plaća i naknada komotno kreirane, da se za te namjene godišnje izdvaja blizu 100.000.000 maraka, te da na tim pozicijama ima prostora za uštede i do 6.000.000 maraka.

Blažić je istaknuo kako od sudionika javnih rasprava očekuje kvalitetne prijedloge za izmjene proračuna koji je predložen u iznosu od oko 239.000.000 maraka, kako bi bio kvalitetniji, prije svega, u dijelu koji se odnosi na kapitalni proračun.

Napomenuo je da je Vlada Brčko distrikta zadužena osigurati prijevoz građanima koji žele sudjelovati na javnim raspravama o predloženom Proračunu za 2022. godinu, a koje se zbog covida-19 nisu mogle biti održavati kao ranije, u mjesnim zajednicama.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić kazao je kako Vlada Distrikta intenzivno analizira prijedloge proračuna svih proračunskih korisnika te utvrđuje mogućnosti kako bi se napravile uštede na materijalnim troškovima i troškovima putovanja službenika te na drugim pozicijama koje trenutačno nisu nužne.

– Nemamo dovoljan postotak proračuna u prijedlogu koji bi zadovoljio potrebe svih mjesnih zajednica na području Distrikta. Radimo intenzivno na uštedama kako bismo došli do što većeg iznosa sredstava i rasporedili ih na kapitalni proračun po preporukama javnosti predloženim tijekom javnih rasprava – naveo je Kadrić.

Predsjednik Mjesne zajednice Buzekara Radivoje Simikić istaknuo je kako u toj mjesnoj zajednici imaju mnogo projekata od javnog interesa koji zbog nedostataka novca čekaju na realizaciju te da prioritetno treba uraditi vodoopskrbu i cestovnu infrastrukturu koja je dotrajala, kao i javnu rasvjetu.

Druga javna rasprava bit će održana danas, u velikoj dvorani Skupštine s početkom u 17 sati, dok je treća zakazana za sutra, 23. listopada s početkom u 12 sati u dvorani Doma kulture.

Sudionici javne rasprave svoje prijedloge i komentare mogu dostaviti u elektroničkom obliku na e-poštu: mihailos@skupstinabd.ba

Izvor: dnevno.ba
 

Izdvojeno