bdf.brcko@gmail.com

R Srpska usvaja Nacrt zakona o pasošima, sa tim pasošem neće se moći ni u Srbiju

Vlada RS-a danas usvaja Nacrte zakona o pasošu i državljanstvu manjeg bh. entiteta? / Vukanović otkriva novi plan za Dodikov udar na BiH

Vukanović kaže da će se Nacrti zakona, po hitnoj proceduri, u novembru naći pred poslanicima u NSRS-u

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, objavio je danas na svom blogu zanimljive informacije koje se tiču današnje sjednice Vlade RS-a, koju je danas najavio i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Dodik je najavu današnje sjednice Vlade RS-a definisao kao “pripremu za vraćanje ustavne potencije Republike Srpske”.

Sa druge strane, Vukanović piše kako je iz pouzdanih izvora saznao da bi na današnjoj sjednici Vlade RS-a trebali biti usvojeni “Nacrti zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske”.

– Prema mojim saznanjima, od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade danas treba da se, između ostalog, usvoje Nacrti Zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je Vukanović.

Ističe da takvi pasoši neće vrijediti nigdje, a pitanje je da li će se sa njima moći i u Srbiju.

– Pitanje je da li će se sa Dodikovim pasošima i ličnim kartama moći bar preko Drine u Srbiju, i da li će ih Vučić priznati, a za ostale države znam da će vrijediti taman koliko i oni crveni SNSD-ovi pasoši koje je sumaniti Dodik sa svitom dijelio građanima uoči Opštih izbora 2018. godine, kazao je on.

Vukanović je, također, istakao kako Dodik želi RS pretvoriti u Abhaziju ili Južnu Osetiju pretvarajući je u geto poput Pojasa Gaze.

Kada je riječ o reagovanju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Vukanović kaže kako je za njega nevjerovatno da on još uvijek šuti na “Dodikove ludačke poteze i kockanje sa Republikom Srpskom”, ističe se na njegovom blogu.

 

Izvor: oslobođenje.ba

Izdvojeno