bdf.brcko@gmail.com

Manekenka iz Brčkog vlada svjetskim modnim pistama

Imajte na umu da sam živjela u bosanskom gradu (Brčko), bila sam dijete u centru pažnje… Imala sam 12 godina kada su mi roditelji rekli da ćemo se preseliti u Beograd iz bezbjednosnih razloga, bio je to kraj djetinjstva, ispričala je u jednom intervjuu Nataša

Nataša Vojnović, vjerovatno najuspješnija srpska manekenka svih vremena, ispisala je stranice istorije svjetskog modelinga, gradeći svoj put strpljivo, istrajno i uporno, bez ikakvih skandala i bez laktanja – samo zahvaljujući nevjerovatnoj harizmi, talentu i autentičnoj ljepoti, piše beogradski Blic.rs.

Danas ova dama može da se pohvali sa karijerom dugom dvije i po decenije, iako ima tek 42 godine, a zvuči ludo, ali ova dama je i dalje aktivna u svom poslu. Možda ne tako često kao prije, no svakako i dalje u njoj čuči supermodel spreman da neumorno pozira za potrebe brojnih editorijala i kampanja.

Nataša svoj život ljubomorno čuva od očiju javnosti, a nema čak ni društvene mreže, te je prava rijetkost vidjeti je na nekoj fotografiji otkako više ne hoda svjetskim pistama na Nedjeljama mode.

natasa-vojnovic-1

Ipak, u avgustu ove godine bila je zvijezda editorijala u italijanskom izdanju magazina “Marie Claire”, a na fotografijama se jasno vidi da se ova ljepotica nije nimalo promijenila u odnosu na početak karijere – i dalje je vitka, nevjerovatno zgodna i tako mladolika, piše Blic.

Jedan pogled na ove fotografije i dovoljno je da shvatite zašto praktično nema dizajnera niti luksuznog brenda za koji Nataša nije radila od svoje 19. godine kada je ušla u top 15 takmičarki na svjetskom finalu prestižnog Elite Model Look-a.

Iako je svojevremeno istakla da od modelinga nikada neće u potpunosti odustati, Nataša sada ima druge prioritete. Naime, ona je 2019. dobila kćerkicu Goru sa Beograđaninom Miljanom Boškovićem. Ipak, ova beba nije došla tako lako – našoj manekenki ljekari su davali loše prognoze i male šanse da ikada zatrudni.

“Znala sam da moram da usporim, da manje radim i putujem. Trebalo je da se opustim. Odrekla sam se kafe, slatkiša i svega što me je ubrzavalo. Čak i cigareta. Razmišljala sam, Nataši koja je sa 12 godina izgubila djetinjstvo cigareta je bila potrebna zbog buntovništva, ali ovoj Nataši više ne treba. Otišla sam na Havaje mjesec dana, završila školu za učitelja joge. Poslije 200 sati joge, uradila sam test za trudnoću. I nismo očekivali čudo”, ispričala je svojevremno za magazin “Glorija”.

Čudo se, ipak, desilo – test je bio pozitivan. Devet mjeseci kasnije u New Yorku Nataša je na svijet donela kćerku Goru, koja je ime dobila po njenoj majci, koja nažalost nije dočekala rođenje svoje unuke.

“Bojala sam se da je moje tijelo suviše istrošeno od posla, da neću moći da se igram sa njom, ali kada sam sa kćerkom izgubim osjećaj za godine. Sad mi je sve teško, sem da budem s njom. Ovo je moje vrijeme sreće i uživam u svakom trenutku”, dodala je Nataša u istom intervjuu.

 

natasa-vojnovic

Nataša se te 2019, u jednom od rijetkih intervjua, prisjetila i početka ljubavi sa svojim izabranikom Miljanom, instruktorom snoubordinga i kajtsurfinga, istakavši da je odmah znala da je on onaj pravi.

“Miljan je uvijek bio uz mene kad mi je bio potreban, kao i ja uz njega. Sve što nam se dešavalo u životima prošli smo zajedno, ništa nismo krili jedno od drugog. Nikada se nisam plašila njegovih tamnih strana, a ni on mojih. Svjesni smo da ih ima svaki čovjek i uprkos takvim trenucima nikada nismo odustali jedno od drugog. Prosto, kad nekog voliš, voliš ga onakvog kakav jeste. Drugačije ne bi bilo riječ o ljubavi. A ja Miljana volim. Uz njega rastem, on me čini boljom osobom, razvija ono najljepše u meni”, zaključila je Vojnović za “Gloriju”.

Manekenka je o svojoj ljubavi govorila i 2015. i to za jedan italijanski medij:

“Moram da priznam da sam naučila da zaista volim i da imam pravi život prije samo nekoliko godina. Nisam znala kako to da uradim – od moje 16. godine sve je bilo podređeno modi. “Veza? Kako dosadno”, mislila sam tada. Ali onda dođete do određene tačke i zapitate se: “Ko sam ja?” Kada sam imala 33 godine nešto je škljocnulo i ja sam slušala svoje tijelo: upoznala sam čovjeka koji me je inspirisao i ja sam njega. To je izazov: nekada sam bila sa ljudima koji su prihvatali moje ludilo, a sada moram da naučim da budem žena, da budem smirenija. Šta je odnos ako ne umiješ da slušaš i da kažeš: “Da, u pravu si” iako nešto u meni vrišti: “Ne, ne i ne”. Moj dečko i ja zajedno se bavimo kajt surfingom ili ostajemo kod kuće, ja spremam doručak. Jednom sam poslije tri dana pauze bila kao luda, samo sam željela malo posla. Ali, otkrila sam meditaciju i mogu mirno da sjedim sat vremena”, ispričala je ona tada.

Poznata 42-godišnjakinja je za italijanske medije jednom prilikom priznala i da su njen duh i ličnost oblikovali i zemlja iz koje potiče, te teške okolnosti u djetinjstvu i lična istorija.

“Svakim danom sve više shvatam kakav je uticaj imao rat u BiH 1992. godine. Imajte na umu da sam živjela u bosanskom gradu (Brčko), bila sam dijete u centru pažnje… Imala sam 12 godina kada su mi roditelji rekli da ćemo se preseliti u Beograd iz bezbjednosnih razloga, bio je to kraj djetinjstva. Moj otac je bio oficir, umro je tokom sukoba i još tada sam imala jasnu ideju da napustim Srbiju što je prije moguće, a moda mi je dala priliku za to. Bilo je kriminala, nije bilo pravila, ostati tamo bilo bi opasno. Vjerujem da je New York savršen, gdje i sada živim, Amerikanci imaju puno pravila. Znate li kako zovu Balkan? Zemlja krvi i meda”, ispričala je ona u intervjuu koji je dala kreatoru Eniu Kapazi.

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

Izdvojeno

Mrtve ribe plove mrtvom rijekom u mrtvom gradu koji se zove Brčko

Odavno smo u Brčkom shvatili da nas u ovom gradu ne smije ništa iznenaditi ili, što bi Sidran rekao ,, ...svikao sam na čuda,...

Trenutno nema alternative dr. Nišiću na mjestu gradonačelnika Brčko Distrikta BiH!

Bilo bi krajnje neozbiljno i maliciozno ocjenjivati rad nove/stare vlade na čelu sa dr. Nišićem apstrahirajući od konteksta u kojem je ta vlast formirana...

KO TO BRANI, A KO NAPADA BRČKO DISTRIKT BIH?

Mada je već odavno jasno da je javna riječ u Brčkom izgubila svaki smisao, ipak je teško pasivno posmatrati ovu rašomonijadu (različita viđenja) oko...

Nije kriv Dodik što pravi svoju državu, krivi su Bošnjaci/Bosanci što su mu prepustili Bosnu

Bošnjaci, većinski muslimani, ovih dana obilježavaju Bajram hadža i kurbana. U skladu s naredbom, oni koji su u mogućnosti hodočaste u Mekku i obavljaju...

Može se kad se hoće: Brčanski Apelacioni sud stavio van snage Zakon o izmjenama Zakona o platama sudija i tužilaca

Apelacioni sud Distritka na sjednici održanoj 16.05. 2023. donio je presudu kojom se stavlja van snage Zakon i izmjenama i dopunama Zakona o platama...

Milić: ,,Ono što je za vas (Bošnjake) loše, za mene je dobro, što je vama (Bošnjacima) dobro, meni nije,’’

Po ko zna koji put pokazalo se da sve ono što se radi u Brčko Distriktu dvadeset i nešto godina, sa ciljem implementacije Mirovnog...

PLATI IM, GRADONAČELNIĆE, SAMO NEKA TE NE SAVJETUJU!

Novi gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić je sa nekoliko poteza iskazao pristojnu političku i opštu kulturu, te široku otvorenost za saradnju, što je naišlo...

Da li je moguće da se u Brčko Distriktu građani ne mogu slobodno nacionalno izjašnjavati, moguće je??

Kako javljaju mediji "Ševal Memić iz Brčkog - Bosanac u Brčko Distriktu BiH vodi bitku s vjetrenjačama. U matičnom uredu su mu odbili izdati...