bdf.brcko@gmail.com

ATLETIČARKE IZ BRČKO DISTRIKTA BRILJIRALE

Juniorke Atletskog kluba Cross iz Brčkog treća najbolja ekipa u BiH. Nedostatak infrastrukturnih kapaciteta za treniranje u ovom gradu, zasigurno je koštao brčanske kraljice sportova čak i višeg plasmana na smotri.

Mlade atletičarke i dalje uz validnu pripadnost čak i mlađim kategorijama, u Sarajevu, na takmičenju nastupale su u najstarijoj kategoriji, te se takmičile protiv iskusnijih protivnica.

Kristina Trkulja, Ajla Krajinović, Milica Miljanić, Milka Kojić, Dajana Mijatović i Ivana Blažić, oduševljavale su prisutne nastupima u različitim disciplinama.

Vrijedni bodovi koje su zaradile odveo ih je na treću stepenicu postolja, osvajale su u trkačkim disciplinama sprinta na 100 metara, te na distancama od 400, 800, te 3000 metara. Ništa manje vrijedne borbe viđene su u disciplinama skoka u dalj i u vis. Trkuljina je ponovo bila na visini zadatka u bacanju koplja u vis.

Djevojke nažalost nisu nastupale u disciplinama trke sa preponama, odnosno vodenom preprekom. Bodovi izgubljeni u navedenim disciplinama mogu ići na dušu brčanskoj sportskoj infrastrukturi koja ne zadovoljava potrebe koje bi ispunile zahtjeve atletičara za pripreme, a to se na kraju odrazilo i na ukupan rezultat.

 

Izvor: https://aloonline.ba/sport/atleticarke-iz-brcko-distrikta-briljirale-cross-se-domogao-postolja/

Izdvojeno