bdf.brcko@gmail.com

“Bimal Jedinstvo” iz Brčkog pobjednik memorijalnog turnira

Odbojkaški klub “Bimal Jedinstvo” iz Brčkog pobjednik je Memorijalnog turnira u ženskoj odbojci “Veselinka Slijepčević Obradović”, a time su završene i “Gospojinske svečanosti”, manifestacija posvećena slavi i Danu opštine Pale – Velikoj Gospojini.
Najbolja igračica memorijalnog turnira je Ivana Radović.

Predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba “Jahorina” Pale i organizator turnira Branislav Blagojević rekao je novinarima da imaju dosta iskustva kada je riječ o organizaciji turnira, ne samo ovoga, te da klub ne bi mogao bez pomoći lokalne zajednice i grada Istočno Sarajevo.

“Ova manifestacija je praznik odbojkaškog sporta i željeli smo svi da uživaju. Nastojaćemo da sljedeće godine pojačamo kvalitet turnira kako bi mu dali još više na značaju”, rekao je Blagojević.

On je dodao da je turnir uvršten u kalendar Odbojkaškog saveza Republike Srpske i ima dozvole Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, što znači da je u kalendaru takmičenja.

Trener kluba “Bimal Jedinstvo” Smail Pezerović rekao je da mu je drago što je kvalitet ekipa koje učestvuju sve bolji, te dodao da je turnir bio odličan trening za njegove odbojkašice, koje imaju još mjesec dana priprema za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH.

Trener ženskog odbojkaškog kluba Danilo Tadić zahvalio je ekipama koje su došle, te istakao da je turnir jedan od najznačajnijih odbojkaških turnira u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo najbitniji sportski događaj u okviru slavskih svečanosti opštine jer se time na određen način želi dati satisfakcija onome šta radi ženski odbojkaški klub “Jahorina”.

Isto tako, dodao je, ovim turnirom se žele evocirati uspomene na divnu sugrađanku, sportistkinju koja je krasila i davala rezultate za paljanski klub.

“Za svaku pohvalu je organizacija turnira, opština Pale ga podržava i podržavaće u budućnosti. Nema dileme da će turnir za sva vremena ostati upisan u sportske događaje lokalne zajednice”, istakao je Jugović.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Branko Koroman čestitao je Ženskom odbojkaškom klubu za uspješnu organizaciju, te istakao da grad mnogo intenzivnije i finansijski ove godine pomaže paljanski klub jer je jedini Premijerligaš na području grada.
Takmičenje je oržano u sportsko poslovnom centru “Peki”, a okupilo je četiri ekipe iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Brčko distrikta.

Veselinka Slijepčević Obradović rođena je 1990. godine u Sarajevu, a odrasla je i živjela na Palama. Bila je član ŽOK “Jahorina”. Iznenada je preminula 2018. godine.

 

(www.palelive.com / Srna)

Izdvojeno