bdf.brcko@gmail.com

Brčansko zdravstvo napreduje krupnim koracima, samo ne znamo gdje???

Udruga građana DEMOS u sklopu projekta „Skenirajmo korupciju“ je na Trgu mladih, simbolično s početkom u 12:05, organizirala još jednu u nizu uličnu akciju kojom nastoje ukazati na važnost nabave CT uređaja i magnetne rezonance za potrebe brčanskog zdravstva i građana.

„Nedavno je nabavljen i pušten u rad CT uređaj koji zadovoljava sve potrebe brčanskog zdravstva te je time riješen jedan od gorućih problema zdravstva.  Zaista bih želio pohvaliti sve ljude, počevši od gradonačelnika i ljudi koji su trenutno u JZU te predstojnika Odjela za zdravstvo, koji su se na neki način proteklih mjeseci dodatno angažirali za nabavku CT uređaja, a vjerujem da će tako biti i kada se radi o magnetnoj rezonanci“, kaže Damjan Dundžić, koordinator projekta „Skenirajmo korupciju“.

Dundžić kaže kako brčansko zdravstvo napreduje krupnim koracima, što se posebice očituje nedavnim uvođenjem oftamoloških zahvata, te je izrazio nadu za nastavkom napretka, a što bi se zasigurno moglo ostvariti, tvrdi Dundžić, konačnom nabavom i puštanjem u rad magnetne rezonance.

„MRI, kao i sam CT aparat zaista će značiti. Vjerujem da će se smanjiti i liste čekanja, a na kraju krajeva, smanjit će se mogućnost da sredstva iz Fonda zdravstvenog osiguranja odlaze u privatne zdravstvene ustanove, jer unazad nekoliko godina, koliko su se takve dijagnostike plaćale u klinikama u okruženju, zasigurno smo izgubili nekoliko takvih aparata, kada govorimo o cijeni koju smo plaćali tim klinikama u okruženju“, kaže Dundžić.

Radovi na prostorijama za smještanje magnetne rezonance se privode kraju, a tenderska procedura za njenu nabavu će uskoro biti ponovljena te bi brčansko zdravstvo, prema riječima gradonačelnika Eseda Kadrića, u predstojećih nekoliko mjeseci trebalo posjedovati i ovaj uređaj, čime će se uvelike unaprijediti zdravstveni sektor i kvaliteta liječenja.

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno