bdf.brcko@gmail.com

Majkl Skenlan sa Ismetom Dedeicem o planovima rada Zavoda za planiranje i građenje

Tokom ovosedmične posjete Distriktu, supervizor za Brčko Majkl Skenlan, pored ostalog, razgovarao je i sa čelnicioma Zavoda za planiranje i projektovanje u Brčkom, u želji da dozna šta su prioriteti u radu menadžmenta ovog zavoda.

„Upoznali smo ga sa značajnim projektima kao što je utvrđivanje trase auto-puta Sarajevo-Beograd i brze ceste  Tuzla-Orašje, potom sa izradom Regulacionog plana buduće industrijske zone na lokalitetu nekadašnje baze Mekgavern kao preduslova za opšti brži razvoj brčanske privrede“, naglasio je direktor brčanskog Zavoda za planiranje i projektovanje, Ismet Dedeić.

Memnadžment Zavoda upoznao je supervizora i sa ciljevima kad je riječ o prostornom planiranju.

„Osnov je izmjena nekih zakona i propisa, jer je to preduslov za bolje i kvalitetnije planiranje, te opšti brži razvoj. Takođe smo naglasili i neophodnost stvaranja „Vizije razvoja Distrikta” za narednih 20-30 godina, te na osnovu ovog dokumenta, sačinjavanje konkretnijih i operativnih sektorske studije, kako bi stvorili preduslove za lakši način otpočinjanja biznisa uopšte“, akcentirao je Dedeić.

U razgovorima je analizirana i potreba sačinjavanja konpletne investiciono-tehničke dokumentacije, primjerice, za sistem prečišćavanja otpadnih voda ili za gradsko izletište „Ficibajer“ kao i mreže za budući plinovod, jer je za očekivati da uz trasu auto puta, bude instaliran i plinovod, kako bi se, na viši nivo, podigao opšti kvaliet života stanovnika Distrikta, ali i preduslovi za ekonomsko invenstiranje u ovo područje“, istakao je Ismet Dedeić.

Opšta je ocjena da supervizor Majk Skenlan daje apsolutnu podršku idejama i pomenutim projektima Zavoda za planiranje i građenje.

„Ova podrška mi se čini sasvim logičnom s obzirom da se supervizor, od početka svog mandata, istinski zalaže za pokretanje privrednog razvoja, borbu protiv korupcije, sa jasnom željom da podstiče institucije i organe, te sve ljude odgovorne u sistemu Distrikta, da poboljšaju svoj rad, s osnovnim ciljem boljitka svih građana. Sve rečeno je moguće realizovati, samo pod uslovom da svako od odgovornih, maksimalno ozbiljno pristupi izvršavanju svojih zadataka, kako bi Brčko distrikt bio prosperitetnije mjesto za život i prioritetno ostanak mladih na ovim prostorima“, zaključio je Dedeić.

 

Izvor, RBDBiH

Izdvojeno