bdf.brcko@gmail.com

Srbi u Brčkom u potpunosti podržavaju zaključke Narodne skupštine Republike Srpske

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom Siniša Milić izjavio je da Srbi u Brčkom u potpunosti podržavaju zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i iskazano jedinstvo u odgovoru na djelovanje bivšeg visokog predstavika Valentina Incka.

Ako se imaju u vidu posljedice odluke Incka, kaže Milić, jedina dilema je da li je Incko umišljajno ili nehatno pridonio produbljivanju društvenih antagonizama i podjela unutar BiH.

“Ako je riječ o namjeri da se izazove kriza, najteža od Dejtona na ovamo, da se, umjesto ispunjavanja ključnih prioriteta na putu ka EU, na primjer, bavimo pitanjem slobode kretanja između entiteta, onda možda `non paper` i nije tako neslužben akt kako se tvrdilo, već agenda na kojoj OHR predano radi”, rekao je Milić, koji je i član Političkog savjeta SNSD-a.

Milić smatra da oni kojima su puna usta BiH, a povlače ovakve poteze, u stvari najviše rade protiv BiH, te da je nametanjem zakona od strane visokog predstavnika točak istorije u BiH dramatično vraćen unazad.

“Pomirenje naroda je proces i on se ne može supstituisati nametanjem zakona određenog sadržaja, a naročito ne pristrasnim djelovanjem. Na ovaj način, problemi se samo produbljuju i de fakto priznaje da je do njihovog rješavanja kroz redovne parlamentarne procedure, demokratski, nemoguće doći”, smatra Milić.

Prema Milićević riječima, Incko je, u svom oproštajnom govoru, rekao da su posljedice do kojih je dovelo nametanje zakona za njega bile očekivane što u stvari potvrđuje njegovu namjeru.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno