bdf.brcko@gmail.com

GRANTOVI, GRANTOVI IZNAD SVEGA U BRČKO DISTRIKTU

Nedavno smo na službenoj web stranici Skupštine BD dobili osvježenje, a podnaslov se zvanično zove GRANTOVI.

Za pohvaliti je ovaj potez narodne vlasti, transparentnost u radu jedan je od ključnih poteza u sprečavanju korupcije.

Međutim, obzirom da živimo u nevakat sada dolazi ono ALI…

Dakle, javno je obavljeno, sa imenom i prezimenom, nazivom udruženja i dr. koga to narodna vlast smatra potrebitima u pandemijskoj godini. Dok se cijeli svijet bori sa virusom, čini sve što može da zaštiti zdravlje stanovništva naša vlast to čini kroz grantove, ili bolje rečeno sadakom.

Zdravstvena ustanova, u vlasništvu nekoliko lica, pod nazivom Skupština je tako liječila 450 fizičkih lica, sa po minimalnih 50 do maksimalnih 500 konvertibilnih maraka.

Potrebno je bilo da ste popunili obrazac i predali medicinsku dokumentaciju, a tim doktora u Skupštini je odlučio koliko je kome potrebno za liječenje, te tako i dijelio grantove za fizička lica.

Pošto su vidjeli da je vrag odnio šalu, te da virus ne prepoznaje stranačke iskaznice, a nesposobni da išta poduzmu, vlast dolazi na briljantnu ideju koja će se uskoro, obzirom da nam prijeti 4 val pandemije, početi primjenjivati širom svijeta.

O čemu se radi???

Dosjetila se narodna vlast da pozove Boga u pomoć, ako nas on ne spasi ne znam ko će.
I tako odluči narodna vlast da pripomogne Božje kuće, koje će preko svojih službenika lobirati kod NJEGA LIČNO da nam pomogne.

Ima se, može se. Sve je naravno realizovano narodnim para, te se dodijeli jednima  811.000 KM, drugima 470.000 KM i trećima 318.500 KM. Ne želim navoditi ko su prvi, drugi i treći, koga interesuje ima zvanična web stranica, pa gledaj svojim očima i VJERUJ.

U međuvremenu, dok ON ne interveniše, mi ćemo da navijamo za NK Orašje (jer smo ga pripomogli sa 6 hiljada KM), a ženama žrtvama rata da poželimo dobro zdravlje i da vjeruju u božju milost (jer će onih 500 KM što su dobile kao pomoć da dobro razvuku do sljedećeg granta).

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno