bdf.brcko@gmail.com

Policija Brčko Distrikta oduzela dva vozila

Imajući u vidu prošlogodišnje statističke pokazatelje o značajnom broju povratnika u počinjenju najtežih saobraćajnih prekršaja sa visokim iznosom dugovanja po navedenom osnovu, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH nastavljaju planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja.

Tako su dana 15. 07. 2021. godine oko 10.20 sati u mjestu Seonjaci prilikom kontrole, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH iz saobraćaja isključili vozače G.V. rođenog 1994. godine u Zagrebu i S.M. rođenog 1993. godine u Tuzli, oba nastanjena u Gradačcu i privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila marki „Škoda Felicia” i „Kombi-Daf”, kojima su upravljala pomenuta lica. Prema službenoj evidenciji utvrđeno je da lice G.V. ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu većem od 62 hiljade konvertibilnih maraka, dok S.M. ima više od 58 hiljada konvertibilnih maraka duga po osnovu neizmirenih kazni.

Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno