bdf.brcko@gmail.com

Skupština Brčko Distrikta BiH na stalnoj PAUZI!

Današnje, prijepodnevno, zasjedanje zastupnika brčanskog Parlamenta, uglavnom je proteklo u pauzama, na kojima su insistirali zastupnici opozicije, pa se efektivno djelovanje Skupštine Distrikta svelo na manje od sat istinskog rada.

U tom periodu zastupnici su usvojili izmjene i dopune zakona o platama javnih službenika, te uposlenika u policiji i pravosuđu Distrikta, koje se tiču uvođenja naknade za topli obrok u visini od pet maraka po radnom danu, a ova odredba stupa na snagu početkom oktobra.

„Nisam siguran da je metod stalnih pauza koje je danas primjenjivala opozicija, imao bilo šta drugo za cilj, osim da opstruiše konkretan rad parlamenta. Nadam se da tako neće biti i u nastavku zasjedanja, jer pred nama je i usvajanje niza zakona među kojima i onaj o nacionalnim manjinama, te o isplati preostalih dvadeset procenata podsticaja poljoprivrednicima u Distriktu“, rekao je predsjednik skupštine Siniša Milić.

Inače, po okončanju današnjeg zasjedanja, već sutra, parlament bi trebao započeti novu, dvanaestu sjednicu, nakon koje će zastupnici na kolektivni godišnji odmor, koji će trajati tokom avgusta mjeseca.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno