bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Vlada usvojila rebalans čime se javni prihodi uvećavaju za oko 15 miliona KM

Vlada Brčko distrikta na današnjoj osmoj izvanrednoj sjednici usvojila Odluku o izmjenama proračuna za 2021. godinu, odnosno prvi ovogodišnji rebalans proračuna Distrikta, čime se prihodi ove lokalne zajednice uvećavaju za dodatnih petnaestak milijuna maraka.

Uvećavanje je rezultat naplate svih nenaplaćenih potraživanja u oviru Ureda za upravljanje javnom imovinom. Tu su i prihodi od prodaje zemljišta „Studen holdingu“, kao i po osnovu prvog dijela kredita od 2,5 milijuna za borbu protiv pandemije, te višak prihoda nad rashodima iz prethodnih godina od preko 6.400.000 maraka.

“Najkrupnije stavke rashodovne strane rebalansa su izdaci za tekuće kapitalne transfere 5,5 milijuna, 2,2 milijuna za isplatu preostaliih 20 posto za poticaje u poljoprivredi. Za stambeno zbrinjavanje boračko-invalidske populacije je izdvojeno za prošlu godinu 1,2 milijuna te isti iznos sredstava i za ovu godinu. Za kapitalni dio proračuna planiran je iznos od preko 10 milijuna maraka“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.

Gradonačelnik je dodao da je rebalansom predviđeno i 350.000 maraka za rekonstrukcije školskih fiskulturnih sala, 200.000 maraka – nabavka senzora za dijabetičare, te 190.000 za nabavku opreme za Covid ambulatu.

Inače, ovakav prijedlog rebalansa, zaključuje gradonačelnik Esed Kadrić, treba verificirati i Skupština distrikta na zakazanoj izvanrednoj sjednici već u četvrtak prvog srpnja.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno